Ćwikła

Ćwikła
Wydruk przepisu
Buraczki nadają się na każdą okazję, zwłaszcza przygotowane „własnoręcznie”. Faktem jest, że teraz całkiem przyzwoite można kupić za parę groszy, ale to już nie jest to.
Porcje
1 porcja
Porcje
1 porcja
Ćwikła
Wydruk przepisu
Buraczki nadają się na każdą okazję, zwłaszcza przygotowane „własnoręcznie”. Faktem jest, że teraz całkiem przyzwoite można kupić za parę groszy, ale to już nie jest to.
Porcje
1 porcja
Porcje
1 porcja
Składniki
Porcje: porcja
Sposób przygotowania
  1. Buraki starannie umyć, ugotować ze skórką, ostudzić. Następnie obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wymieszać z chrzanem, posolić.
  2. Ćwikłę przełożyć do dużego słoika, ugnieść i odstawić na kilka dni, aby się przegryzła.

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.