Cynamonowe muffiny z jabłkami
Porcje
1foremka do muffinek
Porcje
1foremka do muffinek
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w małą kostkę.
  2. W rondelku roztopić masło, dodać miód, mieszać, aż masa będzie jednolita, wystudzić.
  3. Jajka roztrzepać z mlekiem.
  4. Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon, cukier puder. Wlać masę jajeczną i maślaną. Wymieszać (ciasto powinno zostać grudkowate), dodać jabłka i ponownie wymieszać.
  5. Do formy wkładamy papilotki i nakładamy ciasto łyżką (tak, aby foremka była zapełniona). Piec 20-25 minut w 180 stopniach.
  6. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić w formie jeszcze 10 minut.

Podziel się: