Czosnek pieczony z tymiankiem

Czosnek pieczony z tymiankiem
Wydruk przepisu
Jakby nie popatrzył to rzecz jest rewelacyjna, pod warunkiem nie spalenia czosnku, do smarowania świeżutkich grzanek. W ostateczności można taki czosnek zrobić w piekarniku, ale to już nie to samo. Przepis pochodzi z pierwszej wersji strony, ale że kiedyś tam go zrobiłem (i z sentymentu) wstawiłem tutaj z pierwotną datą.
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 15 minut
Czas gotowania
ok 1 godzina
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 15 minut
Czas gotowania
ok 1 godzina
Czosnek pieczony z tymiankiem
Wydruk przepisu
Jakby nie popatrzył to rzecz jest rewelacyjna, pod warunkiem nie spalenia czosnku, do smarowania świeżutkich grzanek. W ostateczności można taki czosnek zrobić w piekarniku, ale to już nie to samo. Przepis pochodzi z pierwszej wersji strony, ale że kiedyś tam go zrobiłem (i z sentymentu) wstawiłem tutaj z pierwotną datą.
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 15 minut
Czas gotowania
ok 1 godzina
Porcje Czas przygotowania
8 porcji 15 minut
Czas gotowania
ok 1 godzina
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Zdjąć część zewnętrznych łusek z czosnku. Z każdej główki odciąć z góry około centymetra (tak, aby było widać ząbki). Ułożyć czosnek, każdy osobno, na kawałku folii, polać łyżką oliwy, przyprawić tymiankiem, solą i pieprzem. Rogi folii starannie zawinąć, tak by otrzymać zamkniętą torebkę. Piec aż będzie bardzo miękki (45-60 min).

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.