Delegacyjna zachciewajka, czyli sałatka wiosenna – part tu.
Porcje
1osoba
Porcje
1osoba
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rzodkiewkę, pomidory i paprykę myjemy dokładnie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy – rzodkiewkę i pomidory w półplasterki, paprykę w kostkę (wielkość uzależniona od krojącego). Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Ser kroimy w kostkę.
  2. Wrzucamy to wszystko do michy, pieprzymy wedle uznania, mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na mniej więcej 12 godzin w celu przegryzienia.
  3. Spożywamy po posoleniu w towarzystwie świeżego pieczywa i jajka na twardo.
Pozostałe informacje

Po zjedzeniu stwierdziłem, że doskonały do tego byłby delikatnie czosnkowy sos majonezowo-śmietanowy z dodatkiem drobno pokrojonego szczypiorku, czego nie omieszkam uczynić następną razą.