Kulinarni.info.pl

Rodzinny blog kulinarny
Jarzyny i warzywa

Kapusta z grochem

Przepis poniżej jest zerżnięty z książki. Ja (z lenistwa) robię to z grochu łuskanego bo po pierwsze nie trzeba przecierać (sam się rozpada), a po drugie nie trzeba moczyć. Rzecz rewelacyjna w smaku, ale potem… No cóż nie polecam jedzenia owej potrawy przed snem.

Kapusta z grochem
Wydruk przepisu
Porcje
6 porcji
Porcje
6 porcji
Kapusta z grochem
Wydruk przepisu
Porcje
6 porcji
Porcje
6 porcji
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Oddzielnie ugotować groch i kapustę z listkiem laurowym. Odcedzić groch, połowę utłuc na piure. Połączyć groch z kapustą.
  2. Na patelni lekko podrumienić cebulkę, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę.
  3. Wrzucić do kapusty, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, chwilę pogotować.