Karkówka z rusztu

  • 14 kwietnia 2005
  • Przez Artur
Karkówka z rusztu
Wydruk przepisu
No może nie tak dokładnie z przepisem, ale prawie że… Wyjątkiem był sok z cytryny, który jakoś tak mi nie pasował w ogólnym smaku i jako zamiennika użyłem sosu sojowego wymieszanego z posiekanym czosnkiem i łyżką oliwy z oliwek. Niby nie to samo, ale jakoś mi bardziej podeszło.
Porcje
5 porcji
Porcje
5 porcji
Karkówka z rusztu
Wydruk przepisu
No może nie tak dokładnie z przepisem, ale prawie że… Wyjątkiem był sok z cytryny, który jakoś tak mi nie pasował w ogólnym smaku i jako zamiennika użyłem sosu sojowego wymieszanego z posiekanym czosnkiem i łyżką oliwy z oliwek. Niby nie to samo, ale jakoś mi bardziej podeszło.
Porcje
5 porcji
Porcje
5 porcji
Składniki
Glazura
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem, posolić.
  2. Obrany czosnek posiekać. Kotlety skropić sokiem z cytryny, posypać posiekanym czosnkiem i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
  3. Piec na ruszcie.
  4. Wszystkie składniki glazury dokładnie wymieszać.
  5. Kiedy mięso zacznie się rumienić, smarować je glazurą i piec, aż powstanie błyszcząca skórka.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.