Kartofelkraut – ziemniaki z kapustą – mozgoł

Kartofelkraut – ziemniaki z kapustą – mozgoł
Wydruk przepisu
Nigdy tego nie robiłem, chyba przez brak odwagi do takich eksperymentów, ale w czytaniu smakuje, dlatego tu jest. Drugą stroną medalu jest sąsiedztwo Śląska przez miedzę (pomimo tego żem z Galicji) i sporych kulinarnych naleciałości, które uważałem za „swoje”, a później się okazało, że to przejęte od sąsiadów. jakby nie popatrzył to (pomimo żem cesarok) bliżej mi do śląska niż do Galicji (kilometrowo oczywiście).
Kartofelkraut – ziemniaki z kapustą – mozgoł
Wydruk przepisu
Nigdy tego nie robiłem, chyba przez brak odwagi do takich eksperymentów, ale w czytaniu smakuje, dlatego tu jest. Drugą stroną medalu jest sąsiedztwo Śląska przez miedzę (pomimo tego żem z Galicji) i sporych kulinarnych naleciałości, które uważałem za „swoje”, a później się okazało, że to przejęte od sąsiadów. jakby nie popatrzył to (pomimo żem cesarok) bliżej mi do śląska niż do Galicji (kilometrowo oczywiście).
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Kapustę opłukać i ugotować do miękkości. Gdy kapusta jest bardzo kwaśna można zlać z niej wodę zaraz po zagotowaniu i ponownie rozpocząć gotowanie od świeżej wody.
  3. Po ugotowaniu kapustę odcedzić i połączyć z odcedzonymi ugotowanymi ziemniakami. Całość razem ugnieść z dodatkiem smalcu.
  4. Podawać do duszonych żeberek lub świeżego boczku smażonego.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.