Kotlety mielone a’la pożarskie

  • 17 października 2013
  • Przez Artur
Kotlety mielone a’la pożarskie
Wydruk przepisu
Z tytułu „dbania o linię” (nie moją) powstał taki miszung. Wzorowałem się na przepisie „Kotlet pożarski”. Wyjątkowo do smażenia użyłem oleju, acz jakoś nie jestem za bardzo przekonany do tego tłuszczu.
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Kotlety mielone a’la pożarskie
Wydruk przepisu
Z tytułu „dbania o linię” (nie moją) powstał taki miszung. Wzorowałem się na przepisie „Kotlet pożarski”. Wyjątkowo do smażenia użyłem oleju, acz jakoś nie jestem za bardzo przekonany do tego tłuszczu.
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Składniki
Dodatkowo
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Mięso i cebulę zemleć w maszynce, dodać jajko i bułkę tartą, doprawić, dokładnie wymieszać i odstawić na pół godziny (w tym czasie można zrobić surówkę).
  2. Mokrymi dłońmi formować niewielkie kotlety i smażyć je na rozgrzanym oleju.
  3. Podawać z ziemniakami i sezonowymi surówkami.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.