Kotlety mielone z indyka

  • 9 czerwca 2011
  • Przez Artur
Kotlety mielone z indyka
Wydruk przepisu
Zostało trochu mięsa z indyczej piersi, a z tytułu „odchudzania” (nie mojego) ostatnio królują na stole potrawy „dietetyczne”. Jako, że mam już dosyć duszonego indyka, takoż „wymyśliłem” kotlety mielone. Nawet zjadliwe toto było.
Porcje
6 porcji
Porcje
6 porcji
Kotlety mielone z indyka
Wydruk przepisu
Zostało trochu mięsa z indyczej piersi, a z tytułu „odchudzania” (nie mojego) ostatnio królują na stole potrawy „dietetyczne”. Jako, że mam już dosyć duszonego indyka, takoż „wymyśliłem” kotlety mielone. Nawet zjadliwe toto było.
Porcje
6 porcji
Porcje
6 porcji
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Mięso wymieszać z jajkami, drobno posiekaną cebulą i bułką tartą, doprawić do smaku i odstawić na pół godziny.
  2. Mokrymi dłońmi formować niewielkie, owalne kotleciki i smażyć partiami na dobrze rozgrzanym smalcu.
  3. Podawać z ziemniakami i surówkami lub sałatkami sezonowymi.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.