Krokiety mięsne

  • 17 kwietnia 2008
  • Przez Artur

 

 

 

Krokiety mięsne
Wydruk przepisu
Przepis oryginalny pochodził z książki (nie pamiętam jakiej) i był bez naleśników, ale oczywiście - po pierwsze primo - wołowina jest droga i trudno dostępna (a do miasta mi się jeździć nie chce), a po drugie primo - moja wersja też jest dobra (o ile nie lepsza).
Porcje Czas przygotowania
5 osób 40 minut
Czas gotowania
1 godzina
Porcje Czas przygotowania
5 osób 40 minut
Czas gotowania
1 godzina
Krokiety mięsne
Wydruk przepisu
Przepis oryginalny pochodził z książki (nie pamiętam jakiej) i był bez naleśników, ale oczywiście - po pierwsze primo - wołowina jest droga i trudno dostępna (a do miasta mi się jeździć nie chce), a po drugie primo - moja wersja też jest dobra (o ile nie lepsza).
Porcje Czas przygotowania
5 osób 40 minut
Czas gotowania
1 godzina
Porcje Czas przygotowania
5 osób 40 minut
Czas gotowania
1 godzina
Składniki
Porcje: osób
Sposób przygotowania
  1. Pieczarki podsmażyłem z cebulą na maśle, mięso pokrojone w drobną kostkę, zrumienione na smalcu, z dodatkiem cebuli i ząbka czosnku. Potem wszystko zmieliłem, dodałem 2 jajka, przyprawy (pieprz i ostra sproszkowana papryka), nadziałem naleśniki (10 sztuk). Potem na blachę do pieczenia (wyłożoną papierem do pieczenia), polałem je (naleśniki znaczy) oliwą (tak lekko po wierzchu), posypałem tartą bułką i do piekarnika na (mniej więcej, trzeba sprawdzać, co by się nie spiekły za bardzo bo wyjdą "suchcielce") 30 minut, temperatura ok 180 C.
Inne informacje

Czas przygotowania nie obejmuje smażenia naleśników 😉

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.