Kurczak Tikka Masala

  • 20 czerwca 2010
  • Przez Artur
Kurczak Tikka Masala
Wydruk przepisu
Dostałem od Szwagierki puszkę przyprawy „Tikka-Masala”. Cośmy się z Młodą namyśleli co z tym zrobić to nasze. Na szczęście Młoda (córka moja starsza) cuś ze szkoły wyniosła, takoż i odczytała przepis z rzeczonej puszki i w ten sposób „powstała” ta potrawa. Nie żebym coś miał do kuchni indyjskiej, ale jakoś tak mi toto nie podeszło, ja tradycjonalista jestem i nie ma to jak nasza swojska goloneczka z chrzanikiem i kufelkiem odpowiednio schłodzonego piwa.
Porcje
3 osoby
Porcje
3 osoby
Kurczak Tikka Masala
Wydruk przepisu
Dostałem od Szwagierki puszkę przyprawy „Tikka-Masala”. Cośmy się z Młodą namyśleli co z tym zrobić to nasze. Na szczęście Młoda (córka moja starsza) cuś ze szkoły wyniosła, takoż i odczytała przepis z rzeczonej puszki i w ten sposób „powstała” ta potrawa. Nie żebym coś miał do kuchni indyjskiej, ale jakoś tak mi toto nie podeszło, ja tradycjonalista jestem i nie ma to jak nasza swojska goloneczka z chrzanikiem i kufelkiem odpowiednio schłodzonego piwa.
Porcje
3 osoby
Porcje
3 osoby
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na złoto. Dodać nogi z kurczaka i smażyć ok. 15 minut, do momentu zrumienienia skórki.
  2. Wlać puszkę sosu i pół puszki wody, i dusić wszystko przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Jeżeli sos będzie zbyt gęsty można dodać trochę wody.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.