Leczo
Porcje Czas przygotowania
4osoby 40minut
Czas gotowania
ok 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 40minut
Czas gotowania
ok 30minut
Składniki
Przyprawy
Sposób przygotowania
  1. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w półkrążki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w ósemki. Kiełbasę pokroić w kostkę.
  2. W dużym garnku ułożyć warstwami: kiełbasę, cebulę, paprykę i pomidory, zalać wszystko oliwą i udusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia doprawić leczo pieprzem i papryką, i jeżeli jest za dużo płynu, odparować lekko. Do miękkiej potrawy dodać roztrzepane jajka i zagotować.
  3. Podawać z pieczywem.

Podziel się: