Marynata ziołowa do żeberek

  • 1 września 2010
  • Przez Artur
Marynata ziołowa do żeberek
Wydruk przepisu
Wstawione do kategorii „Grill”, ale jak się ktoś uprze to i w piekarniku takie żeberka zrobi. Zamiast czosnku granulowanego można dać świeży, ale wtedy trzeba go zdjąć przed smażeniem mięsa, żeby potrawa nie zgorzkniała.
Porcje
1 porcja
Porcje
1 porcja
Marynata ziołowa do żeberek
Wydruk przepisu
Wstawione do kategorii „Grill”, ale jak się ktoś uprze to i w piekarniku takie żeberka zrobi. Zamiast czosnku granulowanego można dać świeży, ale wtedy trzeba go zdjąć przed smażeniem mięsa, żeby potrawa nie zgorzkniała.
Porcje
1 porcja
Porcje
1 porcja
Składniki
Niekoniecznie
Porcje: porcja
Sposób przygotowania
  1. Ziele angielskie i pieprz rozbić w moździerzu, dodać resztę przypraw i dokładnie wymieszać, pod koniec dodając ocet balsamiczny.
  2. Odstawić na około pół godziny, dodać olej (po łyżce) i jeszcze raz wymieszać.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.