Muffiny kakaowe

  • 11 kwietnia 2014
  • Przez Artur
Muffiny kakaowe
Wydruk przepisu
Izowy sposób na udany wieczór. Przepis ściągnięty skądś z netu, zmodyfikowany przez Izę, a przetestowany przeze mnie i Koleżankę Małżonkę. Świeżutkie są rewelacyjne, ale i na drugi dzień są całkiem całkiem.
Porcje
1 blaszka do muffinek
Porcje
1 blaszka do muffinek
Muffiny kakaowe
Wydruk przepisu
Izowy sposób na udany wieczór. Przepis ściągnięty skądś z netu, zmodyfikowany przez Izę, a przetestowany przeze mnie i Koleżankę Małżonkę. Świeżutkie są rewelacyjne, ale i na drugi dzień są całkiem całkiem.
Porcje
1 blaszka do muffinek
Porcje
1 blaszka do muffinek
Składniki
Porcje: blaszka do muffinek
Sposób przygotowania
  1. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  2. Powsadzać papilotki do wgłębień formy lub wysmarować zagłębienia tłuszczem i wstawić blaszkę do lodówki.
  3. Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia.
  4. Jajka, mleko, cukier i olej utrzeć na gładką masę, dodać mąkę, szybko wymieszać, przelać do papilotek i wstawić do piekarnika.
  5. Piec 20-25 minut.
  6. Po upieczeniu zostawić na 5-10 minut do wystygnięcia.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.