Risotto z kurczakiem

  • 13 lutego 2011
  • Przez Artur
Risotto z kurczakiem
Wydruk przepisu
Następny „dietetyczny” wymysł. Smakowało lepiej niż wyglądało 😉
Porcje Czas przygotowania
4 osoby ok 30 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby ok 30 minut
Risotto z kurczakiem
Wydruk przepisu
Następny „dietetyczny” wymysł. Smakowało lepiej niż wyglądało 😉
Porcje Czas przygotowania
4 osoby ok 30 minut
Porcje Czas przygotowania
4 osoby ok 30 minut
Składniki
Do smażenia
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka pokroić w kostkę i obsmażyć na oliwie (nie rumienić).
  2. Jarzyny oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzana oliwę i zeszklić, dodać do kurczaka, doprawić, podlać odrobiną wody i udusić do miękkości.
  3. Pod koniec duszenia dodać ugotowany z curry ryż, wymieszać i chwilę gotować, mieszając.
Inne informacje

Ryż w torebkach (jestem trochu leniwy) firmy Sonko, gotowany przez 10 minut.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.