Sałata z białą rzodkwią
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
4osoby 30minut
Sposób przygotowania
Sos
  1. Ocet utrzeć w miseczce z miodem i dodajemy kilka łyżeczek wody do uzyskania sosu.
  1. Sałatę umyć, odwirować i porwać palcami na kawałki. Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pietruszkę umyć, odwirować i posiekać.
  2. Wszystkie składniki włożyć do miski, posypać solą, świeżo zmielonym pieprzem, wlać sos i dobrze wymieszać.
  3. Podawać do dań obiadowych lub potraw z grilla.
Inne informacje

Przepisy których „użyłem” to „Surówka z białej rzodkwi z sałatą” i „Surówka z białej rzodkwi z ogórkiem”, a książeczka jest autorstwa Pani Jolanty Muras i została wydana w 2007 roku.

Podobne wpisy

Podziel się: