Sałatka ryżowa z porem

  • 26 lutego 2012
  • Przez Artur

Jest przy tym trochu paprajstwa, zwłaszcza przy krojeniu pieczarek (byle za drobno nie pociachać, bo się mamałyga zrobi), ale warta skórka wyprawki 😀 Rewelacyjna sałatka na różniste spotkania rodzinno-towarzyskie.

Niestety brak zdjęcia (a szkoda).

Sałatka ryżowa z porem
Wydruk przepisu
Porcje
6 porcji (miej więcej)
Porcje
6 porcji (miej więcej)
Sałatka ryżowa z porem
Wydruk przepisu
Porcje
6 porcji (miej więcej)
Porcje
6 porcji (miej więcej)
Składniki
Porcje: porcji (miej więcej)
Sposób przygotowania
  1. Szynkę i pieczarki pokroić w kostkę.
  2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, osączyć.
  3. Do ugotowanego ryżu dodać wszystkie składniki, razem z osączoną kukurydzą i dobrze wymieszać z majonezem. Odstawić do lodówki.
  4. Sałatka najlepsza jest na drugi dzień, po przegryzieniu.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.