Schabik z ziemniakami

Schabik z ziemniakami
Wydruk przepisu
Zachciało mi się czegoś „męskiego” 😉 więc tradycyjnie zacząłem grzebać po książkach (bo ja już stary jestem i swoje przyzwyczajenia mam) i wygrzebałem. Tak mi w czytaniu zasmakowało, że sobie zrobiłem. Dziewczyny trochu pyszczyły, że tłuste, że dieta i takie tam, ale koniec końców zezarły.
Porcje
4 porcje
Porcje
4 porcje
Schabik z ziemniakami
Wydruk przepisu
Zachciało mi się czegoś „męskiego” 😉 więc tradycyjnie zacząłem grzebać po książkach (bo ja już stary jestem i swoje przyzwyczajenia mam) i wygrzebałem. Tak mi w czytaniu zasmakowało, że sobie zrobiłem. Dziewczyny trochu pyszczyły, że tłuste, że dieta i takie tam, ale koniec końców zezarły.
Porcje
4 porcje
Porcje
4 porcje
Składniki
Porcje: porcje
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować ok. 10 min.
  2. Mięso i paprykę pokroić na niewielkie kawałki.
  3. Mieloną paprykę wymieszać z 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Wlać olej dokładnie rozetrzeć. Tą pastą posmarować ziemniaki i schab, przykryć i odstawić na pół godziny do lodówki.
  4. Ziemniaki owinąć boczkiem, nabić na patyczki naprzemiennie z kawałkami schabu, papryką i listkami laurowymi, ułożyć na ruszcie i piec ze wszystkich stron po ok. 5 min.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.