Surówka mięszana

  • 11 listopada 2016
  • Przez Artur

No i mamy następną zieleninę w zestawie, czyli surówkę a’la kejefsi. Jadałem takie w zestawach w wyżej wymienionym fastfódzie, ale ta z dodatkiem domowego majoneziku… Mniam

Tak po prawdzie to tylko lekka modyfikacja surówki zielonej, ale że jednak składniki trochu inne, a i pomysłu na nazwę mi brakło więc jest „mięszana”. Polecam zrobienie własnego majonezu, bo podejrzewam, że ze sklepowym to już nie będzie to samo.
Podana została do kurczakowych podudzi w ziołach i frytków. Jak dla nas rewelacja.

Surówka mięszana
Wydruk przepisu
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Surówka mięszana
Wydruk przepisu
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Porcje Czas przygotowania
2 osoby 20 minut
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Sałatę umyć, odwirować (albo wysuszyć papierowym ręcznikiem) i pokroić w paseczki.
  2. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kostkę.
  3. Pomidora umyć, wyciąć ogonek i pokroić tak jak paprykę.
  4. Pora oczyścić, pokroić w półplasterki i zblanszować.
  5. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.
  6. Wszystkie składniki włożyć do miski, doprawić pieprzem i dobrze wymieszać.
  7. Przed podaniem posolić i dodać majonez.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.