Surówka z włoskiej kapusty

  • 28 października 2012
  • Przez Artur

Ostała się nam ćwiartka włoskiej kapusty, a że coś trzeba było do drugiego dania zrobić, takoż i powstała surówka. Nawet toto zjadliwe było.

Surówka z włoskiej kapusty
Wydruk przepisu
Surówka z włoskiej kapusty
Wydruk przepisu
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Kapustę opłukać i drobno poszatkować, cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Włożyć wszystko do miski, posolić i odstawić aby zmiękła kapusta (około 30 min).
  2. Pomidora sparzyć, pokroić w kostkę, dodać do kapusty, skropić wszystko oliwą i sokiem z cytryny, doprawić pieprzem i dobrze wymieszać. Odstawić jeszcze na 30 minutach.
  3. Podawać do drobiu i ryb.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.