Tarta z jabłkami
Porcje
1forma do tarty
Porcje
1forma do tarty
Składniki
Dodatkowo
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obrać, pokroić na kawałki i poddusić. Dodać skórkę z cytryny i ewentualnie odrobinę cukru.
  2. Masło, proszek do pieczenia, mąkę, imbir i masło posiekać i zagnieść ciasto.
  3. Odłożyć 1/3 ciasta. Resztę wyłożyć na formę do tarty (formę można lekko posmarować masłem).
  4. Na ciasto wyłożyć podprażone jabłka i pokruszyć na nie pozostałe ciasto. Piec około 45 minut w 180 stopniach.
  5. Ubić kremówkę z cynamonem i ewentualnie odrobiną cukru. Wyłożyć na przestudzone ciasto. Podawać natychmiast.
Pozostałe informacje

Oryginalny przepis pochodzi z bloga sto kolorów kuchni i jest jak najbardziej zjadliwy.

Podziel się: