Ucierane ciasto orzechowo-jabłkowe

  • 13 października 2013
  • Przez Artur
Ucierane ciasto orzechowo-jabłkowe
Wydruk przepisu
Ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a przy tym przepyszne, oczywiście pod warunkiem , że ktoś lubi takie „miszungi”. Skąd przepis pochodzi nie wiem, ale na pewno Iza ściągnęła go z jakiejś strony, więc w razie czyichś uwag zastrzegam zdjęcie jest nasze.
Porcje
1 blaszka keksówka
Porcje
1 blaszka keksówka
Ucierane ciasto orzechowo-jabłkowe
Wydruk przepisu
Ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a przy tym przepyszne, oczywiście pod warunkiem , że ktoś lubi takie „miszungi”. Skąd przepis pochodzi nie wiem, ale na pewno Iza ściągnęła go z jakiejś strony, więc w razie czyichś uwag zastrzegam zdjęcie jest nasze.
Porcje
1 blaszka keksówka
Porcje
1 blaszka keksówka
Składniki
Porcje: blaszka keksówka
Sposób przygotowania
  1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę (wielkość tejże wedle uznania).
  2. Jajka wybić do miski, lekko ubić z cukrem, dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia i dokładnie zmiksować.
  3. Orzechy posiekać (wielkość „siekaniny” wedle uznania, ale najlepsze są trochu grubsze). Jabłka i orzechy wrzucić do zmiksowanego ciasta i dokładnie wymieszać.
  4. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i wstawić do nagrzanego do 180oC piekarnika. Piec około godziny (do suchego patyczka).
  5. Kroić po wystudzeniu.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.