Wątróbka drobiowa w ziołowym sosie
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Czas gotowania
20 – 30minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 15minut
Czas gotowania
20 – 30minut
Składniki
Przyprawy
Sposób przygotowania
  1. Wątróbki umyć, oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w półkrążki.
  3. W rondlu rozgrzać smalec, wrzucić wątróbkę i lekko przysmażyć. Dodać cebulę, ostrą paprykę i kurkumę, delikatnie poddusić, podlać wodą i udusić pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia dodać pozostałe przyprawy (bez soli). Posolić przed podaniem.
  4. Podawać z piure ziemniaczanym i ogórkami kwaszonymi.

Podobne wpisy

Podziel się: