Zapiekana wątróbka drobiowa

Troszku inna wątróbka drobiowa. Smaki się zmieniają z wiekiem, bo jeszcze nie tak dawno na sam widok wątróbki miałem odruch… ucieczkowy.

Zapiekana wątróbka drobiowa
Wydruk przepisu
Porcje
4 porcje
Porcje
4 porcje
Zapiekana wątróbka drobiowa
Wydruk przepisu
Porcje
4 porcje
Porcje
4 porcje
Składniki
Porcje: porcje
Sposób przygotowania
  1. Wątróbkę umyć, oczyścić, osuszyć papierowym ręcznikiem, przyprawić i obsmażyć z obu stron na patelni pod przykryciem.
  2. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić doprawiając, solą, pieprzem i odrobiną ostrej papryki.
  3. Usmażoną wątróbkę przełożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć zeszkloną cebulę i zalać całość śmietaną wymieszaną z łyżeczką ostrej musztardy. Piec 20 minut w temp. 190˚C z termoobiegiem.
  4. Dodatkowo można wątróbkę doprawić odrobiną majeranku i bazylii, sos jest wtedy „wyraźniejszy”.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.