Ziemniaki z rusztu

Ziemniaki z rusztu
Wydruk przepisu
Grillowych eksperymentów ciąg dalszy. Po pieczarkach przyszedł czas na ziemniaki. Podszedłem do tego lekko sceptycznie, bo pamiętam smak ziemniaków pieczonych w popiele (nie powiem, złe nie były, ale strasznie człek upaprany chodził), a tu niespodziajka. Gotowe, podane w towarzystwie ziołowego masełka (czosnkowe było) były całkiem sympatycznym dodatkiem do karkóweczki.
Porcje
5 porcji
Porcje
5 porcji
Ziemniaki z rusztu
Wydruk przepisu
Grillowych eksperymentów ciąg dalszy. Po pieczarkach przyszedł czas na ziemniaki. Podszedłem do tego lekko sceptycznie, bo pamiętam smak ziemniaków pieczonych w popiele (nie powiem, złe nie były, ale strasznie człek upaprany chodził), a tu niespodziajka. Gotowe, podane w towarzystwie ziołowego masełka (czosnkowe było) były całkiem sympatycznym dodatkiem do karkóweczki.
Porcje
5 porcji
Porcje
5 porcji
Składniki
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Ziemniaki umyć, osuszyć, ponakłuwać (wykałaczką lub widelcem) i owinąć folią aluminiową. Brzegi folii dobrze docisnąć.
  2. Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na ruszcie i piec około godziny (czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków). Miękkie zdjąć, rozwinąć z folii (UWAGA! PARZĄ!) i głęboko naciąć na krzyż.
  3. Środek wypełnić masłem i przyprawami lub przygotowanym nadzieniem.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.