Zupa grzybowa (świąteczna)

  • 18 grudnia 2010
  • Przez Artur

Skąd wytrzasnąłem ten przepis nie mam pojęcia, ale (jak na mój gust) jak na postną potrawę jest całkiem całkiem.

Zupa grzybowa (świąteczna)
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Zupa grzybowa (świąteczna)
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Umyte grzyby zalać przegotowaną, ciepłą wodą, moczyć aż zmiękną, ugotować w tej samej wodzie.
  2. Włoszczyznę pokroić, dodać do grzybów pod koniec gotowania. Dodać masło, przyprawić i gotować jeszcze 1/2 godziny, przecedzić.
  3. Grzyby pokroić, włożyć do wywaru, zagotować i doprawić do smaku.
  4. Podawać z łazankami lub drobnymi kluseczkami.

Podobne wpisy

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.