Sos jogurtowo czosnkowy

Sos o bardzo rozległym zastosowaniu. Najczęściej używany (u nas) do pizzy, ale rewelacyjne z nim są kurczakowe nuggetsy, do których zresztą został zrobiony.

Składniki:

  • 1 opakowanie jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 5 ząbków czosnku.

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą, odstawić na pół godziny do lodówki.
Podawać do surówek, mięs na zimno, kanapek, przekąsek, itp.

Wersja łagodniejszo-dietetyczna: 1 łyżka majonezu, 3 ząbki czosnku. Dodatkowo dodałem świeżo zmielony pieprz i ostrą paprykę w proszku. Tą wersję trzeba odrobinę posolić.

Podobne wpisy

Tagi:

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.