Sos tatarski

Sos tatarski, to takie ustrojstwo co pasuje prawie do wszystkiego. Najlepsze (moim zdaniem) są z nim śledziki, ale i do szynki wędzonej się nadaje, a i samego można spokojnie, do kanapek na przykład, zapodać. Po długich, a ciężkich wypraktykowałem sobie taki oto skład i wykonanie. Bierzemy: słoik majonezu, kubeczek śmietany 30%, słoiczek marynowanych pieczarek i kilka korniszonków.

Cebule, pieczarki i korniszony kroimy w drobną kostkę, byle nie za drobną, bo się zepsuje efekt końcowy, czyli wyjdzie mamałyga.

Wrzucam wszystko do pojemnika, zalewam majonezem i śmietaną w proporcji pół na pół i otrzymuję takie coś.

Teraz wystarczy zamknąć pojemnik, wstawić do lodówki, najlepiej na dwa dni, mieszając od czasu do czasu i po tym terminie sos nadaje się do spożycia.

Podobne wpisy

Tagi:

Artur

Naczelny administrator i właściciel całego bałaganu.