Kulinarni.info.pl

Rodzinny blog kulinarny
Pasta rybna
Ryby

Pasta rybna

Coś z niczego, czyli jak zabłysnąć w kuchni. Poważnie to potrawa, którą zrobi każdy, no prawie każdy, facet. Zamiast sardynek można dać szprotki, byle były lekko podwędzane, bo to daje ten „smaczek” pasty.

Dobra zaraz po zrobieniu, ale jak poleży ze dwa dni w lodówce to…

Pasta rybna
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Pasta rybna
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Sardynki, razem z olejem z jednej puszki, rozgnieść widelcem.
  2. Cebulę obrać i drobniutko posiekać.
  3. Jajka obrać i rozgnieść widelcem.
  4. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, doprawić musztardą i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.