Kulinarni.info.pl

Rodzinny blog kulinarny
Boże Narodzenie Zupy

Zupa grzybowa (świąteczna)

Skąd wytrzasnąłem ten przepis nie mam pojęcia, ale (jak na mój gust) jak na postną potrawę jest całkiem całkiem.

Zupa grzybowa (świąteczna)
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Zupa grzybowa (świąteczna)
Wydruk przepisu
Porcje
4 osoby
Porcje
4 osoby
Składniki
Porcje: osoby
Sposób przygotowania
  1. Umyte grzyby zalać przegotowaną, ciepłą wodą, moczyć aż zmiękną, ugotować w tej samej wodzie.
  2. Włoszczyznę pokroić, dodać do grzybów pod koniec gotowania. Dodać masło, przyprawić i gotować jeszcze 1/2 godziny, przecedzić.
  3. Grzyby pokroić, włożyć do wywaru, zagotować i doprawić do smaku.
  4. Podawać z łazankami lub drobnymi kluseczkami.