Wszystkie posty

Archiwa

Kurczak po „chińsku”

  Dowolna „wariacja” na temat kuchni orientalnej, czyli Izowa zachciewajka. Nie wiem jak się to ma do kuchni chińskiej, ale zjadliwe jest jak najbardziej, łatwe w wykonaniu, a i w miarę szybko się toto...

Filet z kurczaka w sosie czosnkowym

Nie wiedziałem co ugotować na obiad (a miało być dobre i dietetyczne) i na szybko „wymyśliłem” takie coś.

Schab ze śliwkami

Jak na pierwszy raz to nawet się udało. Tak do końca to zadowolony nie jestem, bo przecie żubrówka najlepsza jest z sokiem jabłkowym, a nie z suszonymi śliwkami, ale czegóż się dla świąt nie...

Marynata ziołowa do żeberek

Wstawione do kategorii „Grill”, ale jak się ktoś uprze to i w piekarniku takie żeberka zrobi. Zamiast czosnku granulowanego można dać świeży, ale wtedy trzeba go zdjąć przed smażeniem mięsa, żeby potrawa nie zgorzkniała.

Bakłażany z grilla

Receptura jest bardziej skomplikowana od wykonania, zresztą swoim sposobem Justyna zmodyfikowała po swojemu i jak zwykle wyszło super. Przepis jest w całości spisany z książki (trochu tego mam), ale zostały wywalone orzeszki i suszone...